Delen
FacebookLinkedInEmail

Als ik ergens kom om IJsselmoves te bespreken, blijkt al snel dat we samen op het zelfde denkspoor zitten. Ja, we mogen in deze regio wat trotser zijn op wat we doen, presteren, maken en leren. Maar ook: we zouden wat meer over onze heggetjes mogen kijken en reiken. Hallo buur-m/v, zullen we dat samen doen!

Mijn idee is dat we in het Oosten van Nederland vaak nog te klein denken. Niet regionaal maar klein-regionaal. Wij praten over de randstad [een complete agglomeratie met toch niet bepaald onbeduidende steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam]; omgekeerd beroepen wij ons op Zwolle-regio, Cleantech-regio of de Arnhem regio. Prima hoor, als het gaat om de boel op poten zetten: lokale energie genereren, korte lijnen en herkenbare structuren.

Dat is ook weer onze kracht. Maar als we die kracht wat vaker aan elkaar uitlenen, dan leren we sneller en komen we ook verder. Dit is dan ook een van de kernwaarden die we met IJsselmoves beogen: samenwerken om elkaar verder te brengen. Naast drijfveren als inspireren en innoveren, anders communiceren en anders denken, buiten de gebaande paden

‘Denkers, doeners, duwers en durvers daar richten we ons op met IJsselmoves. Want zij maken het verschil.’

Met denken alleen zijn we er nog niet. Doen is de volgende stap. Want denken dat je het doet is niet genoeg. Rapporten en plannen zijn er al genoeg. Mijn ervaring is dat bedrijven hier doorgaans minder moeite mee hebben dan organisaties, scholen, gemeenten en de beide provincies in de IJsselvallei. Gelukkig zit daar wel beweging in.

Een mooi doe-initiatief is bijvoorbeeld De Woonkeuken Overijssel woonkeukenoverijssel.nl. Een groot netwerk van mensen – van corporatiedirecteur tot hoogleraar en van wethouder tot bouwondernemer – actief binnen de Overijsselse vastgoedwereld. Die vinden dat het anders kan.

Aan de slag dus!

 

Delen
FacebookLinkedInEmail
Delen via
FacebookLinkedInEmail