Talent kent geen beperking

2019 - NR 0319 Introtekst: Eef Smit - fotografie: Gwen Mustamu
Talent kent geen beperking
Delen
FacebookLinkedInEmail

In Nederland streven we naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin plaats is voor iedereen, ook in onze arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. En zonder werkgevers geen baankansen en opleidingsplekken! Vijf werkgevers uit de arbeidsmarktregio FactorWerk delen hun ervaring met medewerkers, die soms nog net even iets extra begeleiding of scholing nodig hebben. Om daarna met kunde en passie hun werk uit te voeren.

De dienstverlening, van zowel Leren en Werken Stedenvierkant als FactorWerk, is erop gericht om de beste match tussen organisaties en werkzoekenden te maken. Met als doel een duurzame werkplek voor de werkzoekende en een talentvolle medewerker voor de werkgever.

‘meedoen in de maatschappij levert zelfvertrouwen’

Arriva, Thermen Bussloo, Van de Brake Bouw & Onderhoud, Vigilat en Winter Education Services delen graag en vol trots wat een inclusieve arbeidsmarkt hen heeft gebracht: een talentvolle medewerker! En het beeld van de medewerkers spreekt boekdelen: meedoen in de maatschappij levert zelfvertrouwen voor iedereen op.

Samen met onder andere deze bedrijven en zeker ook scholen, kennisinstellingen, vakbonden en andere partners brengen FactorWerk en Leren en Werken Stedenvierkant een bredere beweging op gang, waarin passend werk voor eenieder hand in hand gaat met het bevorderen van economische groei in de regio. U doet toch ook mee!

Meer weten?
www.factorwerk.nl  /  www.lerenenwerken.nl


‘Ik dacht wat kan die vent werken’

talent kent geen beperking

 

Aklilu zou zo een Veluwer kunnen zijn: aanpakken en niet zeuren.

Via een klant, betrokken bij de dorpstuin, kwam de statushouder Aklilu (28) van Eritrese afkomst bij het aanneembedrijf van Gerwin van de Brake. Het was voor een vrijwilligersklusje, maar Aklilu liet direct een goede indruk na.

Toen Aklilu later, na het stoppen van  een monteursopleiding, bij Gerwin aanklopte voor werk, werd dit na een korte stage al snel omgezet naar een een volwaardige baan. Aannemer Van de Brake is na het eerste contact begeleid door FactorWerk Noord-Veluwe.

Meer weten? vandeBrake Bouw&Onderhoud / Gerwin van de Brake
0341 759 277 / www.vandebrakebouw.nl


Oorspronkelijk komt Bilal uit Syrie, de stad Damascus. Daar werkte hij als ICT-er

talent kent geen beperking

 

Nu werkt Bilal bij Arriva en woont hij samen met zijn vrouw en kind in Zutphen.

Bij Arriva start Bilal als chauffeur op een servicelijn in Lochem. Op een 8-persoonsbus kon hij werken aan zijn chauffeursskils en de Nederlandse taal. Juist met die taal was hij erg gemotiveerd en dat heeft hem erg geholpen.

Iedere gelegenheid greep hij aan om te werken aan zijn Nederlands. Bilal ging daarbij zo snel vooruit dat hij al snel mocht  starten met de BBL-opleiding voor buschauffeur.

Arriva is blij met Bilal: een fijne collega en een prettige busschauffeur. Op de foto zit Bilal achter het stuur, naast hem zijn leidinggevende Jos Legebeke Jos Legebeke. Bilal is na het eerste contact begeleid door GelreWerkt!.

Meer weten? Arriva / www.werkenbijarriva.nl


Omar is een voorbeeld van de American Dream

 

Aanpakken, geloven in je droom en er keihard voor werken.

Omar heeft zich een paar maanden geleden vanuit de Verenigde Staten in Apeldoorn gevestigd. Hij heeft zich bij WES Educatie Apeldoorn aangemeld om de Nederlandse taal te leren. Toen Omar zich bij ons inschreef woonde hij nog maar net in Nederland. Intussen zijn wij enkele maanden verder en Omar kan steeds beter gesprekken in het Nederlands voeren.

Naast het verzorgen van taaltrajecten helpt WES Educatie haar cursisten om een geschikte plek op de arbeidsmarkt te vinden. De werkwijze van WES Educatie is ook een voorloper van wat minister Koolmees met de nieuwe inburgering voor ogen heeft.

Omar is van huis uit modeontwerper. Om een baan als modeontwerper te vinden kost toch de nodige tijd. Aangezien onafhankelijk zijn een grote rol speelt in de normen en waarden van de Amerikaanse cultuur, heeft  Omar alvast werk aangepakt wat WES Educatie hem op dat moment kon aanbieden. Omar werkt iedere dag als facilitair medewerker op diverse locaties in Apeldoorn. Het motto van WES Educatie is dat mensen deelnemen aan de maatschappij en niet aan de zijlijn staan. Aanpakken en tegelijkertijd in je  droom geloven en er keihard voor werken! Daar staat WES Educatie voor en is ook een deel van de American Dream, waar Omar een voorbeeld van is.

Meer weten? WES Educatie  / Joan Kruitwagen  /  06 2486 0344  /  info@weseducatie.nl


Waarom plaatsen we mensen in hokjes – zoek de talenten

 

Chirlei kan echt doorgroeien binnen dit bedrijf met haar talent.

Lucrato Apeldoorn stelde voor om talenten aan Thermen Bussloo voor te stellen. Want met kennismaken begint het. Bob de Bruijn HR manager van Thermen Bussloo heeft het over ‘de vlammetjes in de ogen, die willen we ontdekken’.

De van oorsprong Braziliaanse Chirlei heeft sinds kort een vaste aanstelling als zelfstandig werkend kok. Dat ze een baan heeft, betekent veel voor haar. “Eindelijk heb ik mijn vrijheid terug”, zegt ze. Chef-kok Egbert Beens is enthousiast over haar.
80 procent doet ze zelf, ze neemt vaak het initiatief. Thermen Bussloo is om en ziet het ook als een maatschappelijke bijdrage van het bedrijf.

Meer weten? Thermen-Bussloo  /  Bob de Bruijn  / 055 368 2640  / www.thermenbussloo.nl


‘Hoe mooi is het om iemand door onze opleiding een baan en een toekomst te geven’

 

Ik heb iets om trots op te zijn, een baan en perspectief.

Axel was werkzoekende en heeft bij Vigilat de kans gekregen een opleiding beveiliger-2 te gaan volgen. Tijdens zijn opleiding is hij onder andere gesteund door Jelwo de Boer en heeft stage gelopen bij Deventer werktalent en de gemeente Deventer.

Door het behalen van zijn diploma heeft Axel een baan bij Vigilat en mooie toekomstmogelijkheden in de beveiligingssector.

De samenwerking tussen de gemeente Deventer, Vigilat en Deventer Werktalent was de sleutel tot dit succes.

Meer weten? Vigilat  /  Jelwo de Boer  /  j.deboer@vigilat.nl


Zie ook in IJsselMoves Nr 0118: Maatje op Maat Salland

Delen
FacebookLinkedInEmail
Delen via
FacebookLinkedInEmail

Thema’s

  • Bouw Wonen | Bouwen | Utiliteit
  • New world Circulair | MVO | Duurzaam
  • Overheid Stad | Dorp | Bestuur
  • Relax Vrijetijd | Cultuur | Natuur | Sport
  • Zaken Ondernemen van advies tot zorg
  • AGRI Food | Agrarisch
  • Onderwijs Middelbaar | Hoger

Voorgaande edities

NR0219 – 2019
NR0119 – 2019
NR0118 – 2018

Animatie video

Top